top of page
20230904_065747.jpg

OM OSS

Vi är ett väletablerat skylt-och dekorföretag med många år i branschen. Vi är experter på skyltning, dekorer, bildekorer och gravyr. Nedan kan du följa vår historia från uppstart till nuläge.

TIDSLINJE

1986

2000

2013

2019

2024

Var året CS Teknik startades av Åke Cassman och Bo Strömqvist i Kasa utanför Husum. De tillverkade en egen fräsmaskin för att göra graverade märkningsskyltar till MoDo Paper, dåvarande Metsä, pappersbruket i Husum.

Företagets uppstart
 

År 2000 tog Roland Genberg över företaget och fortsatte gravyrproduktionen tillsammans med sonen Magnus och verksamheten flyttades in till Gålnäs Industriområde i Örnsköldsvik. Under åren vidareutvecklade de gravyrproduktionen med ytterligare en fräsmaskin samt lasergravyr. Senare inskaffades en liten folieskärare samt screentryck.

Nya ägare & lokal
 

Här utvecklades företaget med fullskalig folieproduktion då en större print- och skärmaskin köptes in. Produktionen av fasadskyltar, fordonsdekor, dekaler och expomaterial blev en parallell del, och komplement till den graverade produktionen.

Utökad verksamhet

Magnus Genberg tar över CS Teknik av sin far och flyttade verksamheten till dagens fastighet. En bättre anpassad fastighet på Brogatan i Domsjö, då både produktionen och antalet anställda ökat de närmaste åren.

Facklan förs vidare

Januari 2024 är det 7 medarbetare samt 1 praktikant på CS Teknik. Personalen kommer från olika bakgrunde som tillsammans kompletterar varandra och skapar en väldigt mångsidig erfarenhet och samlad bred kompetens. Vi är en härlig mix av högskoleutbildade digitala designers till gymnasieutbildade grafiker, snickare och målare. En del har även gått fördjupningsutbildningar i avancerad foliemontage.
 

Vi kan erbjuda våra kunder alla typer av grafiska tjänster och produkter, från digital grafisk design och djupgraverade paneler till montage av stora fasadskyltar och helfolierade bilar.

Med vår maskinpark kan vi själva producera produkter enligt våra kunders alla önskemål. Vi bearbetar metall och plast, djupgraverar, lasergraverar och screentrycker. I vår UV-printer kan vi trycka på hårda material med en tjocklek på upp till 153 mm. Våra solventmaskiner kan printa och skära i vinylfolier upp till 1600 mm bredd. De kan även printa på fototapet, papper och polyester.
Vi skapar design främst i CorelDraw men vi jobbar även med Adobe Photoshop, InDesign och Illustrator samt AfterEffects.

CS-Teknik idag

bottom of page